Kempeleen Neontyö Oy, Hakamaantie 21, 90440 KEMPELE

Puh. 0400 633 042

petteri.narhi@neontyo.fi

Led- ja valokotelomainosten rakenteita

Led-kirjaimet

Pintaputkineon

Neonkirjaimet

Valokotelo 2-puoleinen

Valokotelo 1-puoleinen

Muotokotelo 2-puoleinen

Taustavalokirjaimet

Mainostorneja

Valokuutio

Neon- ja led-kirjaimet

Ledit ovat viime vuosina syrjäyttäneet lähes kokonaan neonputket irtokirjainmainoksissa. Ledien etuina mainittakoon pieni energian kulutus, suhteellisen pitkä käyttöikä, mekaaninen kestävyys ja tärinän kestävyys, eivätkä ne himmene pakkasessa. Lisäksi Led-tekniikka mahdollistaa taloudellisesti erittäin sirot ja kevyet rakenteet.

Ei neonputkiakaan ole täysin hylätty. Pintaputkinen neonlaite on edelleen valmistusohjelmassa mukana.

Kun vanhan neonmainoksen putkien polttoikä alkaa olla lopussa, mutta mainoksen ulkoinen asu halutaan pitää ennallaan, on vaihtoehtoina tällöin neonputkien uusinta tai putkien korvaaminen ledeillä. Vaihtotyöhön sisältyy vanhojen neonkomponenttien poisto sekä ledien asennus kaapelointeineen ja virtalähteineen

Valokotelot

Akryylipintaiset suorakaiteen muotoiset valokotelot ovat taloudellinen ratkaisu silloin, kun imagosyyt tai viranomaisten asettamat rajoitukset eivät ole esteenä.Muotokotelot voivat olla ulkopinnoiltaan lähes minkä muotoisia tahansa. Käyttämällä reilusti värejä muotokoteloista saadaan erittäin hyvän näköisiä.


Valokoteloiden yleisin tekstitystapa on teippaus akryylipinnalle, paljon käytetään myös moniväritulosteita. Jyrsimällä aukotettuun etulevyyn upotetut kirjaimet ovat erittäin viimeistellyn näköisiä.


Loisteputket ovat vielä nykyään taloudellisin ja paras vaihtoehto valokoteloihin. Ulkotiloissa käytetään ns. Thermo-putkia, joissa on kaksi lasiputkea päällekkäin. Nämä eivät juuri himmene kovimmillakaan pakkasilla.

Valokuutiot

Valokuutio on erittäin taloudellinen ratkaisu, kun on saatava kolmeen tai neljään suuntaan näkyvä mainos. Valokuutiot valaistaan useimmiten HQL-lampuilla.


Etupintojen tekstit / kuviot tehdään teippaamalla, jyrsimällä tai moniväritulosteina, samoin kuin valokoteloissa.